Lykkjune 11 - Best Eiendomsmegler

Lykkjune 11, 3801 Bø i Telemark

Prisantydning3 790 000,-
Primærrom172 m2
BoligtypeEnebolig
EieformSelveier
Soverom4

Ligningsverdi

605 672,-

Type

Enebolig

Eieform

Selveier

Ligningsverdi

605672

Primærrom

172 m2

Bruksareal

182 m2

Byggeår

1975

Gårdsnummer

49

Bruksnummer

86

Energimerking

E

3 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-))
15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt))
--------------------------------------------------------
111 142,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 901 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Usikker på om du får solgt?

Tryg Boligkjøperpakke dekker inntil 15 000 kr/mnd i rente og forsikring for den gamle boligen din 3 måneder etter kjøp av ny bolig, med mulighet for 9 måneders dekning.

Les mer og se vilkår

Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Beliggenhet

Oppgradert enebolig beliggende i Breisås.

Breisås i Bø er en skattekiste av naturlig skjønnhet, kulturell rikdom og landlig sjarm. Enten du søker ro og avslapning, ønsker å utforske naturen eller oppleve autentisk norsk kultur, vil du finne det her i denne vakre bygda i Telemark. Dette er et utmerket sted for naturelskere og friluftsentusiaster. Området byr på flotte muligheter for fotturer, sykling og utforsking av naturen i umiddelbar nærhet . De omkringliggende skogene gir muligheter for sopplukking om høsten, og det er flere merkede stier og turløyper som tar deg gjennom vakre naturlandskap.

Kort vei til sentrum med alt av fasiliteter som barnehage, skoler, dagligvarebutikker, koselige kafeer og restauranter samt mye mer. Togstasjonen er kun en liten gåtur unna, her er det også gode bussforbindelser.

Skal du studere? eller har du barn som skal? Universitetet i sør- øst Norge er like ved, med fin vei nedover enten med sykkel, bil eller bare gange. På breisås får du som pose i sekk med naturskjønne omgivelser rundt deg og gangavsand til sentrum.

Liker du å gå på topptur? Lifjell er bare en kort kjøretur unna, med sine 20 flotte toppturer på over 1000 moh.

Boligen har jo en hybel, som gir muligheter til inntekter eller en fin ungdomsavdeling hvis du har store barn.

Hørtes dette bra ut? Ses på visning!

Adkomst

Se vedlagt kart for veibeskrivelse.

Boligen er merket med "TIL SALGS" skilt fra Best Eiendomsmegler og det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Tomt

Eiet tomt 1353 m²
 Skrånende tomt opparbeidet med gruset oppkjørsel/gårdsplass, plenarealer og diverse beplantning.

Innhold

1. Etasje: Entre, gang, bad, tre soverom, vaskerom, kjøkken og stue. To boder.
2. Etasje: Entre, gang, toalettrom, bad, tre soverom, kjøkken, spisestue og stue.

Megler gjør oppmerksom på at det kun er et soverom i hybelen som er godkjent. De to andre fra plantegningen er ikke bruksendret og er derfor ikke godkjent til varig opphold. Vaskerom og kontor er heller ikke godkjent til varig opphold. Kjøper overtar videre risiko.

Garasje og bod. Innredet oppholdsrom i 2. etasje på garasje. Oppholdsrommet er registrert som bod/hobbyrom, den er ikke bruksendret og er derfor ikke godkjent til varig opphold.

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Byggeår

1975

Arealer (Bruksareal/Primærrom)

Bruksareal (BRA) :182 m²
Bruksareal pr. etasje :  1. etg.: 86 m², 2. etg.:96 m²
Primærrom (P-ROM) : 172 m²
P-rom fordeling : 1. Etasje: Entre, gang, bad, tre soverom, vaskerom, kjøkken og stue. 2. Etasje: Entre, gang, toalettrom, bad, tre soverom, kjøkken, spisestue og stue. Garasje - 2. Etasje: Innredet oppholdsrom.
Garasje: 76m² BRA


Kommentar til areal:
I forhold til fremlagte tegninger så er kjelleren er ominnredet i ettertid fra sekundærrom til primærrom. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være et søknadspliktig tiltak. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller godkjent. Arealene er omtalt i rapporten etter dagens bruk.

Arealbeskrivelsene er ihht. NS 3940 og er hentet fra vedlagte rapport fra takstmann.

Antall soverom

4
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Takstmann beskriver følgende avvik i sin rapport:

TG3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK(STRAKSTILTAK NØDVENDIG)

VÅTROM - BAD 1. ETASJE:
HELHETSVURDERING :

TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Store slitasjer i overflater.
Huller i membran. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å måle fall. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble registrert forhøyede verdier, noe som kan indikere
utettheter/funksjonssvikt. Målingene viser følgende: RH 75,8 %, temperatur 16,6 grader C og duggpunkt 12,4 grader C. Det observeres plast i vegg mot våtsoner. Dette anses som en konstruksjonsfeil og plast bør fjernes. Tilstand bak plast er ukjent. Rommet tilfredsstiller ikke kravene for våtrom og lekkasjesikkerhet. Fornying/oppgradering av må påregnes. Sjablongmessig prisanslag gjelder total oppgradering.
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

ILDSTEDER/SKORSTEINER INNVENDIG(OMFATTER IKKE FUNKSJONALITET OG INNVENDIG PIPELØP)
TG3: SKORTSTEINER INNE I BOLIGEN;
For liten avstand mellom pipeløp og brennbart materiale i henhold til brannkrav. Avstand mellom pipeløp og brennbart materiale må utbedres. Pipen er full av sot og sotluke kan ikke lukkes. Pipe må ha tilsyn av fagperson før bruk. Røykrør fra ovn i stue 2.etasje er ikke murt fast i gjennomføring til pipe. Sprekker i overflater ved røykrørgjennomføring til pipe i 1.etasje.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

ELEKTRISK ANLEGG
TG3: FORENKLET VURDERING AV DET ELEKTRISKE ANLEGGET:
Stedvis manglende og løse deksel/kontakter og ledninger. Berøringsfare. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med plugg i stikkontakt. Fare for varmgang. Fast tilkobling anbefales. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el sjekk.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

BRANN
TG3 RØYKVARSLERE:
Røykvarslere er utgått /ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Røykvarslere må fornyes/vedlikeholdes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000

TG2 VESENTLIGE AVVIK(ALDER, SLITASJE, SKADER MV)

TG2 VÅTROM- VASKEROM 1. ETASJE
HELHETSVURDERING:

TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik:
Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommet. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tilstrekkelig tettesjikt bør etableres. Naturlig ventilasjon via spalter i vindu og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres.
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

TG2 VÅTROM- BAD 2. ETASJE
 Ventilasjon -  Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når
døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.

Slukets tilkomstmulighet for
rengjøring -  Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.

Sanitærutstyr / innredning - Servantskap har svelleskader. Speilskap har slitasje. Blandebatteri i dusj har nedsatt funksjon.
Tiltak anbefales.

Overflater gulv-  Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk -  Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket.
Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet.

Fallforhold (gulv)-  Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk bør være minimum 25 mm. Gulvet er tilnærmet flatt og det er ikke tilstrekkelig fall mot sluk. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Avløpsrør (ink. sluk)-  Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket.

TG2 KJØKKEN - 1. ETASJE
HELHETSVURDERING:
TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på slitasjer, innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Utskifting/oppgradering av innredning, overflater etc. bør påregnes.

TG2 KJØKKEN- 2. ETASJE
Vannrør - Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer
fra vanninstallasjoner.

Annet-  Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.


TG2 TOALETTROM(IKKE VÅTROM)

Ventilasjon-  Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.

Vannrør - Det er ikke montert lekkasjestopper i rommet for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.


TG2 ØVRIGE ROM - 2. ETASJE
HELHETSVURDERING:
Det er knirk i gulvene. Stedvises overflater har slitasjer. Laminat har gliper. Stedvis svelleskader i laminat. Dørbladet til innerdør ved soverom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm. Dør til kjøkken mangler låsekasse og klinke. Tiltak bør påregnes.

TG2 ROM UNDER TERRENG(KJELLER, UNDERETASJE, SOKKELETASJE) - 1. ETASJE
HELHETSVURDERING:
Stedvis overflater og dører bærer preg av alder/slitasje. Underetasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren.
Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner, blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser
følgende i bod 1: RH 77,2 %, temperatur 17,0 grader C og duggpunkt 13,1 grader C. I stue 1.etasje viser målingene: RH 79,4 %, temperatur 16,3 grader C og duggpunkt 12,8 grader C. Det observeres plast og papp i utforet vegg under terreng. Dette er å anse som en konstruksjonsfeil. Samt noe råteskader i gammel plate bak panel i stue. Årsak må avklares og fukttilførsel må stoppes. Skjulte skader kan ikke utelukkes.
Tiltak bør påregnes.

TG2 LOFT - UINNREDET/RÅLOFT

Konstruksjonsoppbygging-  Luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon, noe som fører til redusert ventilering av kaldtloftet. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skjulte skader kan ikke utelukkes. Isolasjon bør utbedres for å sikre tilstrekkelig ventilering av loftet.

Inspeksjonsmulighet-  Det er redusert tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft. Loft er kun inspisert fra loftsluke. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak. Tilstrekkelig tilkomst bør etableres og ytterligere undersøkelser anbefales.

TG2 ILDSTEDER/SKORSTEINER INNVENDIG(OMFATTER IKKE FUNKSJONALITET OG INNVENDIG PIPELØP)

Ildsteder inne i boligen-  Brannplater inne i ovner må byttes.

TG2 INNVENDIGE TRAPPER
 
Innvendige trapper Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Det er knirk i trappen og bruksflater har slitasjer.
Tiltak anbefales.

TG2 TEKNISKE ANLEGG, VVS ANLEGG(SJEKKPUNKTER UTOVER DET SOM ER INKLUDERT I ANDRE ROM)

Varmtvannsbereder(Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) -  TG2 er valgt på bereder fra 2004 grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår.
Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) -  TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår.
Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

TG2 RADON Radon - Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. Direktoratet for Strålevern og Atomsikkerhet.

TG2 DØRER OG VINDUER
Vinduer-  Vindu mot nord i stue 1.etasje er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Manglende vannbrett og utettheter under vindu mot sør. Fare for fuktinntregning i konstruksjonen. Det må forventes høyere varmetap fra de eldste vinduene sammenlignet med vinduer
fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

TG2 DRENERING
Fuktmåling i lukkede konstruksjoner - Det er målt forhøyede fuktverdier innvendig i utforet vegg under terreng. Kan feks ha sin årsak i sviktende drenering før dreneringen ble byttet eller at det er svikt i dagens drenering. Se også under punktet "Rom under terreng".

TG2 STIKKLEDNINGER OG TANKER
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger)-  Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for
å belyse risiko

TGIU IKKE UNDERSØKT
GRUNNMUR, FUNDAMENTER:
Fundamenter-  Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.

Byggegrunn-  Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.

FRA SELGERS EGENERKLÆRINGSSKJEMA:

PKT 6: Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja, brennplate i ovn i første etasje og kjeller må skiftes.

PKT 25: Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare,
tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja, Telenor har planlagt å bygge fibernett i området

Les vedlagt egenerklæringsskjema og tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

Overflater

Gulv i 2. etasje er belagt med laminat, badet er flislagt og toalettrom har belegg. Vegger med malte flater og panelplater. Himlingsflater med malte takplater.
Gulv i 1. etasje er belagt med laminat, belegg og flislagt på vaskerom. Vegger med malte flater og panel. Himlingsflater med malte flater.

TV/Internett

Internett fra Telenor.

Selger opplyser at det planlegges å legge/grave for fibernett ila i år eller neste år.

Kjøkken

Kjøkkenet i 2. etasje er oppgradert i 2012. Her er det et lyst kjøkken er ikke bare en praktisk arbeidsplass, det er også et sted hvor man trives, og som innbyr til hyggelige stunder sammen med familie og venner. Det lyse og luftige designet skaper en følelse av åpenhet og velvære i hjemmet ditt. Naturlig lys er viktig i et lyst kjøkken, og her får du det med store vindusflater som slipper inn naturlig lys.

Kjøkken i 1. etasje(hybel) fra byggeår. Her får du et enkelt og praktisk kjøkken.

Hvitevarer

Hvitevarer medfølger kjøpet. Integrert komfyr og oppvaskmaskin i benk. Nedfelt platetopp og ventilator.

Bad/Vaskerom/WC

Boligen har et bad og toalettrom i hovedetasjen i 2. etasje. Badet er fra 2012 og er flislagt.  Vegghengt servantskap med skuffer. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Speilskap med stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett med skyvedør. To-greps integrert dusjbatteri med hånddusj og takdusj.

Toalettrommet ble oppgradert i 2018 med enkeltservant og gulvstående toalett.

Vaskerom i 1. etasje som ble oppgradert i 2012. Her er det opplegg til vaskemaskin og vegghengt utslagsvask. 2 varmtvannstanker.

Bad i 1. etasje er fra byggeår. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speilskap og lys på vegg over servant. Dusjkabinett med skyvedører. To-greps dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Tilbehør

Hvitevarer på kjøkken i 2. etasje medfølger salget.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur av mur-/betongkonstruksjon og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med takstein. Ytterdører med profilert flate og glassfelt. Vinduer og balkongdør med karmer/rammer av tre med to-lags glass fra 2012, byggeår og ukjent årstall.

Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anticimex

Oppvarming

Oppvarmes av vedovn og panelovn. Varmepumpe i 2. etasje. Varmekabler på bad.

Garasje/Parkering

Dobbelgarasje og stor gårdsplass med plass til flere biler.

Energimerke

Energimerke karakter :  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Den komplette energiattest fås ved henvendelse megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema, vedlagt salgsoppgaven, før kjøpstilbud avgis.

Folkebadet.no