Høyåsvegen 28 - Best Eiendomsmegler

Høyåsvegen 28, 3727 Skien

Prisantydning4 250 000,-
Primærrom119 m2
BoligtypeEnebolig
EieformSelveier
Soverom4

Ligningsverdi

674 980,-

Type

Enebolig

Eieform

Selveier

Ligningsverdi

674980

Primærrom

119 m2

Bruksareal

220 m2

Byggeår

1976

Gårdsnummer

1

Bruksnummer

329

Energimerking

F

4 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
120 242,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 370 242,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og barnevennlig beliggenhet i et området som hovedsakelig består av eneboliger på Høyås. Det er gode solforhold og pene uteareal. Det er gangavstand til skoler, barnehage, idrettsanlegg, svømmehall, treningssenter, Åletjern, og andre rekreasjonsmuligheter i Gulsetmarka. Bomfri og kort vei til Myren-området med alle fasiliteter, rett over Elstrømbrua finner man blant annet Skien fritidspark, Sykehuset Telemark og Herkules kjøpesenter. Det er gode bussforbindelser fra Gulsetringen, og ca 2,5 km til Skiens sentrumsgater med alle fasiliteter.

Adkomst

Fra Skien følger man Gulsetvegen oppover. Rett etter avkjøring til Skotfoss, tar man til høyre inn i Høyåsvegen. Følg veien i ca 60 meter, og du finner eiendommen høyre side av veien - merket med til salgs plakat fra Best Eiendomsmegler.

Tomt

Eiet tomt ca. 1286 m². Skien kommune oppgir beregnet areal.

Tomten er pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass som sørger for et ryddig førsteinntrykk. Videre er tomten opparbeidet med plen, blomsterbedd, busker og trær.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende:

Underetasje: Entre, gang, soverom, bad, oppholdsrom,  tre boder, hobbyrom og to garasjer.
1. etasje: Stue/spisestue, kjøkken, vaskerom, bad, gang, to soverom og innglasset terrasse.

Frittstående garasje.

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Byggeår

Enebolig: 1976 | Garasje: 2017

Arealer (Bruksareal/Primærrom)

Bruksareal (BRA) :220 m²
Bruksareal pr. etasje : U. etg.: 113 m², 1. etg.: 107 m²
Primærrom (P-ROM) : 119 m²
P-rom fordeling : Takstmann beskriver boligens primærareal som: 1.etg. 83m² : Stue/spisestue, kjøkken, vaskerom, bad, gang og to soverom. Underetg. 36m²: Entre, gang, soverom, bad og oppholdsrom.

Arealbeskrivelsene er ihht. NS 3940 og er hentet fra vedlagte rapport fra takstmann.

Antall soverom

4
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Takstmannen beskriver følgende avvik i sin rapport:

TG 2 - ALDER, SLITASJE, SKADER MV.

Bad - Underetasje - Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kun naturlig lufting, mekanisk avtrekk bør etableres. Fallforhold ble målt, og funnet utilfredstillende. Det ble registrert bomlyd i enkelte gulvfliser. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid. Det ble ikke foretatt hulltaking grunnet dusjsonens plassering mot yttervegg og innervegg i mur.

Bad - 1. etg :
 • Overflater vegger: Silikonering mellom veggplater og alulist i dusjsone er utilfredstillende. Tiltak anbefales.
 • Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettedetaljer ved rørgjennomføring under servant er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes.

Vaskerom - 1. etg:
 • Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
 • Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: Tilkomst til sluket under innredning er utilfredsstillende. Bedre tilkomst må etableres.
 • Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er på befaringsdagen ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt.

Kjøkken:
 • Vannrør: Vannrørene er i hovedsak fra byggeår. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
 • Avløpsrør:Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Overflater vegger: Det ble observert salt/kalkutslag på murvegger i garasje. Tyder på fuktvandring i konstruksjonen. Mulig innsig fra ovenforliggende terrasse. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn. Noe fjell inn i ytterste garasje, med noe vanninnsig.

Innvendige trapper: Inntrinn er mindre enn 0,25 meter. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Det er knirk i trappen. Eksakt årsak er ukjent.

Etasjeskiller - 1. etg - skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i spisestue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 20 mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent. Ingen merknader i det andre rommet som ble målt.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
 • Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
 • Vannrør: Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
 • Avløpsrør: Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste  dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttertak - Hovedtak - Helhetsvurdering: Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Fester for mønestein er dratt opp. Det er ikke registrert lekkasjer eller skader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn og vedlikehold. Taket er inspisert ved å fysisk være på taket.

Balkonger, terrasser, veranda etc. - Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom: Tettesjiktet er ikke tilgjengelig for inspeksjon, og vurdert til å ha en alder som tilsier usikker tilstand/restlevetid. Konstruksjonen er erfaringsmessig fuktutsatt. TG2 er satt for å belyse risiko. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Drenering - helhetsvurdering: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko. Det er observert saltutslag/kalkutslag på grunnmur som tyder på fuktvandring i konstruksjonen. Fuktvandring må varig stoppes. Stedvis lite terrengfall vekk fra grunnmuren. Forholdet kan øke fuktbelastningen på grunnmuren. Det vurderes at grunnmuren stedvis mangler fuktsikring.

TG IU - IKKE UNDERSØKT
Vaskerom - 1.etg - Avløpsrør: Sluk var på befaringsdagen ikke tilgjengelig for inspeksjon. -Grunnet listet sokkel.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Andre VVS-tekniske anlegg (eksempelvis luft/luft varmepumpe): Varmepumpe ble ikke vurdert. Anbefales utført av fagperson.

Grunnmur - fundamenter:
 • Fundamenter: Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har. Byggegrunn: Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.

Stikkledninger og tanker - Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger)

Les vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon samt egenerklæring fra selger.

Overflater

Underetasje:
Entré har flislagt gulv og panel på vegger og I himling.
Hall har flislagt gulv med varmekabler og panel på vegger og I himling.
Soverom har laminat med varmekabler på gulv, malte veggflater og panel i himling. 
Soverom/stue har laminat på gulv, malte veggflater og panel i himling. 
Baderom har flislagt gulv med varmekabler, våtromsplater på vegg og panel i himling.

1. etasje:
Stue har parkett på gulv, MDF panel på vegg og takess i himling.
Kjøkken har parkett på gulv, MDF panel på vegg og takess i himling.
Vaskerom har flislagt gulv med varmekabler, MDF panel på vegg og panel i himling.
Baderom har flislagt gulv med varmekabler, våtromsplater på vegg og panel i himling.
Hoved soverom har laminat på gulv, malte veggflater og takess i himling.
Soverom har laminat på gulv, MDF panel på vegg og takess i himling.

TV/Internett

Nåværende eier har fiber levert av Telenor.

Kjøkken

Kjøkkenet har lys innredning med profilerte fronter, laminert benkeplate og godt med skap- og benkeplass. Oppvaskbenk i metall og ettgreps blandebatteri. Det er nisje for oppvaskmaskin og komfyr samt plass til frittstående kjøleskap.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer medfølger: frittstående komfyr, avtrekksvifte, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Bad/Vaskerom/WC

Boligen inneholder to baderom samt separat vaskerom. Det største baderommet samt vaskerom finner du i 1. etasje. Begge rommene ble oppgradert i 2017.

Baderommet har flislagt gulv med varmekabler, våtromsplater på vegg og malt panel i himling med downlights. De fargerike mosaikkflisene på gulvet i dusjhjørnet og bak toalettet setter et fint preg på rommet. Flott baderomsinnredning med servant på underskap, speilskap og høyskap med god oppbevaring. Videre er badet utstyrt med dusjhjørne med innfellbare dører både hånddusj og regndusj, samt vegghengt toalett.

Vaskerommet ligger vegg i vegg med badet og er innredet i samme stil. Vaskerommet er praktisk innredet med underskap med laminert benkeplate samt høyskap med nisje for vaskemaskin og tørketrommel. Praktisk tørkesnor over benk. Opplegg for vaskemaskin.

Badet i underetasjen er innredet med baderomsinnredning med servant, sideskap, toalett og dusjhjørne med innfellbare dører.

Byggemåte

Boligen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående og liggende trekledning. Saltak tekket med betongtakstein.

Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Henrik Huso.

Oppvarming

Det er installert varmepumpe og åpen peis i stue i 1. etasje, og vedovn i gangen i underetasjen. Videre er installert varmekabler på våtrom samt på soverom og i gangen i underetasjen. Utover dette er det normale muligheter for elektrisk oppvarming.

Garasje/Parkering

Parkering i frittstående garasje samt garasje i tilknytning til bolig. Gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.

Energimerke

Energimerke karakter :  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Den komplette energiattest fås ved henvendelse megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema, vedlagt salgsoppgaven, før kjøpetilbud avgis.

Folkebadet.no