Gråtenvegen 14B - Best Eiendomsmegler

Gråtenvegen 14B, 3732 Skien

Prisantydning3 290 000,-
Primærrom101 m2
BoligtypeTomannsbolig
EieformEierseksjon
Soverom2

Ligningsverdi

676 165,-

Type

Tomannsbolig

Eieform

Eierseksjon

Ligningsverdi

676165

Primærrom

101 m2

Bruksareal

136 m2

Byggeår

2004

Gårdsnummer

300

Bruksnummer

1422

Energimerking

D

3 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-))
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
91 242,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 381 242,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Gråten i Skien. Her bor du sentralt med kort vei til skoler, barnehager, dagligvarebutikker, Herkules kjøpesenter, treningssenter, Skien fritidspark, Sykehuset Telemark og Skien sentrum med alle byens fasiliteter.

Adkomst

Kommer du fra Skien tar du Gråtenveien inn til venstre ved Walters mat og vinhus (gamle Låshuset). Følg Gråtenvegen ca. 280m så ser du tomannsboligen på høyre side. Boligen er merket med "TIL SALGS" plakater fra BEST Eiendomsmegler.  Det vil bli skiltet til fellesvisning.

Tomt

Fellestomt 903 m². Dog disponerer i praksis hver sameier hvert sitt naturlige areal til sin bolig.
Tomten er pent opparbeidet med gruset gårdsplass, plen, busker. Det er plantet hekk rundt store deler av hagen som rammer den fint inn og skjermer for innsyn.

Innhold

1.etasje: Entre, stue, kjøkken, spisestue, bad og vaskerom.
2.etasje: Loftstue, to soverom og bod.
Kjeller: Diverse bodrom.

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Tomannsbolig

Byggeår

2004

Arealer (Bruksareal/Primærrom)

Bruksareal (BRA) :136 m²
Bruksareal pr. etasje : Kjeller: 35 m², 1. etg.: 60 m², 2. etg.:41 m²
Primærrom (P-ROM) : 101 m²
P-rom fordeling : Takstmann beskriver boligens primærareal som: 1.etg. 60m²: Entre, stue, kjøkken, spisestue, bad og vaskerom. 2.etg. 41m²: Loftstue og to soverom

Arealbeskrivelsene er ihht. NS 3940 og er hentet fra vedlagte rapport fra takstmann.

Det fremkommer av godkjente byggetegninger mottatt fra kommunen at vaskerom er godkjent som bod. Det er ikke søkt om bruksendring.

Antall soverom

2 soverom.  Kan bygge om loftstuen til soverom nr 3.
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Takstmannen beskriver følgende avvik i sin rapport:

TG 2 - ALDER, SLITASJE, SKADER MV.

Bad - 1. etasje:
 • Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel anbefales etablert.
 • Overflater vegger: Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fornying av fuger anbefales.
 • Overflater gulv: Elastisk flisfuge har stedvis manglende vedheft. Fornying av fuger anbefales. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fornying av gulvoverflate bør påregnes.
 • Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
 • Fallforhold (gulv): Informasjon: Lokalfall er mindre enn anbefalt, men grunnet bruk av dusjkabinett med dusjvegger er fall vurdert som tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikring. Forutsetter uendret bruk. TG 2: Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.

Vaskerom - 1.etasje:
 • Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk og tilluft ved dør anbefales etablert.
 • Overflater vegger: Det er observert mindre sprekk ved yttervegg. Årsak antas å være krymp i materialer. Ytterligere undersøkelser/tiltak anbefales.
 • Fukt i tilliggende konstruksjon: Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet inventar. TG2 er satt for å belyse risiko.
 • Fallforhold (gulv): Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.

Øvrige rom:
Innerdører: Dørbladet til innerdør ved soverom 1 har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Krypkjeller:
Helhetsvurdering: Det er ikke adkomst for fysisk inspeksjon, kun delvis visuelt via vinduer. Krypekjelleren er derfor ikke forsvarlig kontrollert. Konstruksjonen har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og derfor med høy risiko. Det anbefales sterkt å etablere tilstrekkelig inspeksjonsmulighet for å kunne besiktige arealet.

Innvendige trapper - kjellertrapp:
Innvendige trapper: Trappen vurderes til å være for bratt for god funksjonalitet. Det er knirk i trappen. Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.

Radon:
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt ifølge DSA.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Fasader inkl. kledning: Vindskier og dekkbord bærer preg av høy slitasjegrad. Stedvise råteskader er observert. Utbedrende tiltak anbefales.

Dører og vinduer:
Vinduer: Innsettingsdetaljer, inkl. beslagsløsninger har stedvis uheldige løsninger. Fare for fukt i konstruksjon. Enkelte vinduer bærer preg av slitasje, og har behov for overflatebehandling. Tiltak anbefales.

Yttertak:
 • Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det er observert svank i konstruksjonen ved inngangsparti. Kan indikere setninger. Taket er mosegrodd. Ytterligere undersøkelser/tiltak anbefales.
 • Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Det er observert motfall på takrenner. Nedløp viser symptomer på høy slitasje og elde. Utbedrende tiltak anbefales.

Terrasser / platting på terreng - Syd:
Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer): Det er observert noe skjevheter i konstruksjonen. Tiltak anbefales.

Terrasser / platting på terreng - Nord:
Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer): Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Overflatebehandling anbefales.

Grunnmur, fundamenter:
Grunnmur: Det registreres stedvise riss/sprekker på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Drening:
Vann fra yttertak og bortledning: Det er observert brudd på nedløp under terrasse. Takvann ledes ikke forsvarlig bort. Konsekvens kan være økt fuktbelastning av grunnmuren. Tilstrekkelig bortledning av takvann må etableres.

TGIU - IKKE UNDERSØKT
Loft - uinnredet/råloft:
Helhetsvurdering: Det er ikke adkomst til loftet for inspeksjon. Adkomst anbefales etablert.

Etasjeskiller - kjeller:
Skjevhetsmåling: Det er sluk i kjelleren, skjevhetsmåling er derfor ikke utført.

Yttertak:
 • Takgjennomføringer: Ikke inspisert. Taket er inspisert fra toppen av stigen.
 • Skorsteiner over tak: Ikke inspisert. Taket er inspisert fra toppen av stigen.
 • Konstruksjon: Taket er en lukket konstruksjon, inspeksjon ikke mulig.

Grunnmur, fundamenter:
Byggegrunn: Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.

Les vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon samt egenerklæring fra selger.

Overflater

1. etasje
Entre har parkett på gulv med varmefolie og malte veggflater samt himling.
Vaskerom har belegg, malte flater på vegg og malt panel i himling.  
Kjøkken har parkett på gulv med varmefolie og malte veggflater samt himling.
Stuen har parkett på gulv med varmefolie. Det er ikke varmefolie under teppesoner. Malte veggflater samt himling.
Baderom har flislagt gulv med varmekabler, flis på vegg og malt panel i himling. 

2. etasje:
Loftstue har malt parkettgulv, malte veggflater og malt panel i himling. 
Soverom har malt laminat på gulv, malte veggflater og malt panel i himling. 
Hovedsoverom har malt laminat på gulv, malte veggflater og malt panel i himling. 
Bod har laminat på gulv, malte veggflater og panel i himling.

TV/Internett

Nåværende eier har fiber levert av Viken Fiber.

Kjøkken

Flott Ikea kjøkken fra 2021 med slette fronter. Benkeplate av steinmønstret kvarts med underlimt oppvaskkum i komposittmateriale og ettgreps armatur. Nedfelt induksjon platetopp med integrert ventilator. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert stekeovn, microovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Romslig kjøkkenøy med god arbeidsflate mot spisestue. Godt med skap- og benkeplass.

Hvitevarer

Integrerte hvitevarer som medfølger er: 80 cm platetopp med integrert avtrekksvifte, oppvaskmaskin, kjøl- og fryseskap, stekeovn og microovn.

Bad/Vaskerom/WC

Baderom:
Flott flislagt baderom med varmekabler i gulv. Baderomsinnredningen har hvite, glatte fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon og et speil med integrert belysning. Videre er det utstyrt med dusjkabinett, toalett samt vegghengt høyskap for ekstra oppbevaring.

Vaskerom:
Pent og praktisk vaskerom med lys innredning og laminert benkeplate. God plass til oppbevaring i både innredning og hyller. Nisje samt opplegg for vaskemaskin i innredningen. Vaskerom er praktisk plassert i tilknytning til entré og har egen inngang.

Byggemåte

Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betong/lettklinkerkonstruksjon. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner.
Fasader med liggende trekledning. Saltak med opplett, tekket med betongtakstein.

Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Bjørn Christian Pedersen.

Oppvarming

Det er installert vedovn i stue i 1. etasje. Videre er installert varmekabler på bad, og varmefolie i entré, kjøkken og deler av stue (ikke under teppesoner). Utover dette er det normale muligheter for elektrisk oppvarming.

Garasje/Parkering

Parkering på sameiets gårdsplass.

Energimerke

Energimerke karakter :  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Den komplette energiattest fås ved henvendelse megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema, vedlagt salgsoppgaven, før kjøpetilbud avgis.

Folkebadet.no