Furulund terrasse 10 - Best Eiendomsmegler

Furulund terrasse 10, 3950 Brevik

Prisantydning5 990 000,-
Primærrom268 m2
BoligtypeEnebolig
EieformSelveier
Soverom5

Ligningsverdi

1 118 525,-

Type

Enebolig

Eieform

Selveier

Ligningsverdi

1118525

Primærrom

268 m2

Bruksareal

283 m2

Byggeår

1960

Gårdsnummer

82

Bruksnummer

306

Energimerking

F

5 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-))
14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
165 742,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 155 742,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Beliggenhet

Boligen ligger fantastisk til i Brevik, med kort vei til turområder, skoler, butikk og Brevik sentrum med byens yrende sommerliv. Her får du både sjøutsikt, gode solforhold og lite innsyn. I tillegg er det et meget flott opparbeidet uteområde med både veranda, garasje og utestue til de sene sommerkveldene. Det er godkjent utleiedel i underetasjen, hvor selger i dag leier ut til kr. 12.000,- i mnd. Gangavstand til Brevik oppvekstsenter som bla inneholder Brevik barneskole, barnehage og SFO. Rett ved dette ligger også det flotte anlegget til Brevik Idrettslag hvor de har avdelinger for fotball, turn, idrettsskole, innebandy og friidrett. På området er også Brevikshallen, en 840 kvm hall for idretter som basketball, innebandy, turn, volleyball etc.

Nærmeste handlesenter finner man rett over Breviksbroen borte på Brotorvet hvor man har over 65 forskjellige butikker, 5 spisesteder og over 1000 parkeringsplasser.

Adkomst

Fra Heistad så følger du vegen mot Brevik på Rv354, sving deretter inn til høyre og inn på Hillsveg og følg veien i ca. 400 meter. Fortsett rett frem på Furulundvegen og sving deretter til høyre inn på Furulund Terrasse. Ved fellesvisning vil jeg anbefale å parkere ved skolen i nærheten av boligen. 

Boligen er merket med "TIL SALGS" plakat fra BEST Eiendomsmegler.Se vedlagte kart. Det vil bli skiltet til fellesvisning.

Tomt

Eiet tomt ca. 568 m²

Opparbeidet tomt med plen og diverse beplantning. Adkomst via overbygd inngangsparti. Innkjøring til hellelagt gårdsplass. Garasje og hagestue på tomten.

Innhold

Underetasje: Entre, stue, kjøkken, bad, vaskerom, gang, hobbyrom, badstu, kjølerom, bod og to soverom.
1.etasje: Entre, gang, stue, kjøkken, bad, wc, vaskerom, walk-in closet og ett soverom.
2.etasje: Gang, loftstue og to soverom.

Garasje på 33 m². Hagestue på 27 m².

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Byggeår

1960.
Modernisert og påbygd i 1985/1986.

Arealer (Bruksareal/Primærrom)

Bruksareal (BRA) : 283 m²
Bruksareal pr. etasje : U. etg.: 106 m², 1. etg.: 118 m², 2. etg.: 59 m²
Primærrom (P-ROM) : 268 m²
P-rom fordeling : Takstmannen beskriver boligens p-rom: 1.etasje 114m²: Entre, gang, stue, kjøkken, bad, wc, vaskerom og ett soverom | 2.etasje 59 m²: Gang, loftstue og to soverom | Underetasje 95m²: Entre, stue, kjøkken, bad, vaskerom, gang, hobbyrom, badstu og to soverom

Sekundærrom er på 15m² og blir betegnet som bod, kjølerom og walk-in closet.

Garasje er på 33m².

Hagestue er på 27m².

Arealbeskrivelsene er ihht. NS 3940 og er hentet fra vedlagte rapport fra takstmann.

Antall soverom

5
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Fin og romslig enebolig. Takstmann kommenterer følgende i rapporten:

TG2 > Helhetsvurdering > Bad - enebolig
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Det kan eksempelvis nevnes følgende: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Membranen/tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er kort/ukjent. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til
våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende:
Dusj: RH 53,7 %, temperatur 17,3 grader C og duggpunkt 7,9 grader C.
Badekar: RH 44,2 % , temperatur 15,3 grader C og duggpunkt 3,3 grader C.

TG2 > Helhetsvurdering > Bad - utleiedel
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Det kan eksempelvis nevnes følgende: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Membran/tettesjikt har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent/kort. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering mot tilstøtende vaskerom. Basert på våtrommets
slitasjegrad og registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument av typen Protimeter MMS2. Det ble ikke oppdaget negative avvikenede forhold som kan tolkes til fuktskade.

TG2 > Helhetsvurdering > Vaskerom - enebolig
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 31,5 %, temperatur 21,6 grader C og duggpunkt 4,0 grader C.

TG2 > Helhetsvurdering > Vaskerom - utleiedel
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering mot yttervegger/tilstøtende bad. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument av typen Protimeter MMS2. Det ble ikke oppdaget negative avvikenede forhold som kan tolkes til fuktskade.

TG2 > Overflater gulv > Kjøkken - enebolig
Noe slitasje er observert. Stedvis knirk i gulvet. Sprekker mellom parkettbord. Fornying av gulvoverflate bør påregnes.

TG2 > Overflater gulv > Kjøkken - utleiedel
Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

TG2 > Innredning > Kjøkken - utleiedel
Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

TG2 > Ventilasjon > Toalettrom (ikke våtrom)
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk anbefales etablert.

TG2 > Sanitærutstyr/innredning > Toalettrom (ikke våtrom)
Klosett er festet kun til gulvoverflaten, og ikke til underlaget. Kan før til økt belastning på rør/fare for lekkasjer. Klosett anbefales festet til underlag.

TG2 > Overflater gulv > Øvrige rom
Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Enkelte sprekker i fliser/flisfuger. Det er stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

TG2 > Spesielle observasjoner > Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Det er observert enkelte insekter som trives i fuktige omgivelser. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn med tanke på eventuell fuktproblematikk.

TG2 > Overflater vegger > Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Det er observert blærer i tapet på soverom 5. Det er observert salt/kalkutslag, samt pussavskaling på vaskerom og i bod. Kan indikere utilsiktet fuktvandring i konstruksjonen. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser/tiltak anbefales.

TG2 > Overflater gulv > Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

TG2 > Helhetsvurdering > Loft - uinnredet / råloft
Det er ikke etablert inspeksjonsluke til kaldtloftet. Det er lagret gjenstander på kneloft ved befaringstidspunktet, som begrenser inspeksjonsmuligheten. Skjulte skader kan ikke utelukkes. TG2 settes for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Ytterligere unersøkelser anbefales. Tilkomstmulighet for inspeksjon av kaldtloft bør etableres.

TG2 > Vurder konstruksjonsoppbygging > Badstu
Badstuen har ikke ventilasjon til det fri. Avtrekk mot innvedige rom kan føre til økt fuktbelastning. Ventilasjon anbefales utbedret.

TG2 > Vurder konstruksjonsoppbygging > Kjølerom
Korrekt oppbygning av konstruksjonen kan ikke verifiseres. Det er økt risiko for skader ved feil oppbygning, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales.

TG2 > Overflater gulv > Kjølerom
Det er registrert bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag, samt sprekker/løse fliser. Ukjent årsak. Ytterligere undersøkelser/tiltak anbefales.

TG2 > Innvendige trapper > Innvendige trapper
Det er knirk i trappene. Det er for stor lysåpning mellom spiler, målt 11 cm. Kravet er maks 10 cm. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet.

TG2 > Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) > Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Gjelder bereder fra 2003.

TG2 > Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) > Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

TG2 > Radon > Radon
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt ifølge Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet. Det gjøres spesielt oppmerksom på at Radonmåling med godkjente verdier er et krav ved utleie. Radonmåling anbefales utført.

TG2 > Forenklet vurdering av det elektriske anlegget > Elektrisk anlegg
Elektrisk anlegg uten dokumentasjon eller dokumentert vedlikehold. Med bakgrunn i det ovenstående bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

TG2 > Tekking (undertak, lekter og yttertekking) > Yttertak
Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Taket har oppnådd halvparten av forventet levetid. Taket er noe mosegrodd.

TG2 > Beslag, renner, nedløp og snøfangere > Yttertak
Gradrenner har uheldige løsninger. Fare for oppstuvning av nedfallsmateriale. Bør holdes under oppsyn. Det registreres stedvis motfall på takrenner. Tiltak anbefales.

TG2 > Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer) > Balkonger, terrasser, veranda etc - syd
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

TG2 > Terrasser/inntrykket balkong over innvendige rom > Balkonger, terrasser, veranda etc - øst
Rekkverkshøyden er under 1,0 m. Avvik fra dagens byggtekninsk forskrift. Tiltak bør påregnes. Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det er ikke observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse alder og tilstand.

TG2 > Grunnmur > Grunnmur, fundamenter
Pussavskalling er stedvis observert på grunnmur. Det registreres riss/sprekker på grunnmur enkelte steder. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

TG2 > Helhetsvurdering > Drenering
Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. På innvendig sider er det observert salt/kalkutslag, noe som kan indikere aldersslitasje på drenssystemet. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

TG2 > Forstøtningsmurer > Forstøtningsmurer
Noe skjevheter, sprekker og riss. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil. Muren er pusset på armeringsnett. Det er fare for skjulte skader. Ytterligere undersøkelser anbefales.

TG2 > Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger) > Stikkledninger og tanker
Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko

TGIU > Tekniske anlegg > Badstu
Teknisk anlegg er ikke undersøkt.

TGIU > Tekniske anlegg > Kjølerom
Teknisk anlegg er ikke undersøkt.

TGIU > Konstruksjon > Yttertak
Takkonstruksjonen er i all hovedsak en lukket konstruksjon, inspeksjon ikke mulig.

TGIU > Byggegrunn > Grunnmur, fundamenter
Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.

Les vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon samt egenerklæring fra selger.

Overflater

Underetasje:
Bad har flislagt gulv med varmekabler, vegger er flislagt og tak-ess i himling.
Vaskerom har flislagt gulv. Vegger i malt betong og himling med mdf panel.
Kjøkken har flislagt gulv med varmekabler, vegger med malt tapet og himling med tak-ess.
Øvrige rom har fliser og malt betong, vegger med mdf veggplater, malt tapet og malte, slette flater. Himling med malte, slette flater og tak-ess himlingsplater.

Enebolig:
Bad har flislagt gulv med varmekabler, vegger er flislagt og tak-ess i himling.
Vaskerom har flislagt gulv med varmekabler, vegger er flislagt og tak-ess i himling.
Kjøkken har gulv med to-stavs parkett, vegger med malte og slette flat. Himling med beiset trepanel.
Toalettrom har gulv med laminat. Vegger med malte, slette flater og himling med malt mdf panel.
Øvrige rom er belagt med fliser, teppe og parkett. Vegger med malte, slette flater, tapet og malt trepanel. Himling med malt og beiset trepanel.

TV/Internett

Selger har i dag fiber levert av Telenor som leverandør av TV-kanaler og internett.

Kjøkken

Kjøkken i eneboligen har innredning med profilerte fronter i eik, eik benkeplate, mosaikkfliser plater mellom benkeplate og overskap. Integrert oppvaskmaskin og kjøleskap i høyskap. Nisje for komfyr. Veggmontert avtrekksvifte.

Kjøkken i utleiedel har innredning med profilerte fronter, laminert benkeplate og fliser mellom benkeplate og overskap. Nisje for oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Avtrekksvifte integrert i overskap.

Hvitevarer

Kjøkken i enebolig har integrert oppvaskmaskin og kjøleskap i høyskap. Nisje for komfyr og veggmontert avtrekksvifte. Alle hvitevarer medfølger salg.

Kjøkken i utleiedel har nisje for oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap, samt avtrekksvifte integrert i overskap. Komfyr, oppvaskmaskin og avtrekksvifte medfølger salg. Kjøleskap medfølger ikke salg.

Bad/Vaskerom/WC

Bad i enebolig har flislagt gulv med varmekabler. Innredning med profilerte fronter, laminert benkeplate, to toppmonterte servanter og ett-greps armatur. Bad inneholder også overskap, speil med integrert lys, samt stikkontakt. Dusjhjørne med dusjvegger av glass, badekar og gulvstående toalett.

Vaskerom i enebolig har flislagt gulv med varmekabler, innredning med slette fronter, laminert benkeplate og nedsenket oppvaskkum i porselenmateriale. Opplegg for vaskemaskin.

Vaskerom i underetasje har flislagt gulv. Det er opplegg for vaskemaskin.

Bad i utleiedel har flislagt gulv med varmekabler. Innredning med slette fronter, heldekkende servant, overskap, speil og stikkontakt. Dusjhjørne med dusjvegger av glass og gulvstående toalett. Det er opplegg for vaskemaskin på bad.

Byggemåte

Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasader med stående trekledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer og terrassedør med to-lags glass.

Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Bjørn Christian Pedersen.

Oppvarming

Boligen har oppvarming med peis med innsats i stue, ellers elektrisk oppvarming med varmekabler på begge bad.

Garasje/Parkering

Parkering på egen grunn. Garasje med plass til en bil. Mulighet for parkering i nærområde.

Energimerke

Energimerke karakter :  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Den komplette energiattest fås ved henvendelse megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema, vedlagt salgsoppgaven, før kjøpetilbud avgis.

Folkebadet.no