Sølvestjønnvegen 44 - Best Eiendomsmegler

Sølvestjønnvegen 44, 3677 Notodden

Prisantydning2 150 000,-
Primærrom74 m2
BoligtypeHytte
EieformSelveier
Soverom4

Ligningsverdi

390 000,-

Type

Hytte

Eieform

Selveier

Ligningsverdi

390000

Primærrom

74 m2

Bruksareal

74 m2

Bruttoareal

87 m2

Byggeår

2013

Gårdsnummer

80

Bruksnummer

3

Energimerking

D

2 150 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
53 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000,-))
9 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
--------------------------------------------------------
64 992,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 214 992,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Beliggenhet

Denne koselige fritidsboligen ligger idyllisk til i Sølvestjønn Hyttefelt i Notodden kommune. Dette er et fantastisk flott skogs/fjell terreng ca 345 moh ved inngangsporten til Lifjell. Fra eiendommen kan du skimte Nystulvatnet - der er det en flott badeplass og fine fiskemuligheter. I motsatt retning har man utsikt til det iøyenfallende fjellet Himingen (1066moh).

Det går en fin tursti til Himingen, et flott turmål med nydelig utsikt. Det er også turstier til Lifjell turområde, et stort fjellområde på nærmere 200 km2, med mer enn 20 topper på over 1000 moh. For kortere turer er det ca en halvtime å gå til Murtebutjønn hvor det er tilrettelagt med en gapahuk - perfekt for småbarnsfamilier. Fra Myregvarv er det ca en halvtimes gåtur til Gavlesjåstulen, en flott seter hvor det er mulig å hilse på dyr og kjøpe rømmegrøt, smør, knaost og prim. Det er også muligheter for sanking av blåbær, tyttebær, multer og sopp i området rundt hytta. I sommerhalvåret er området fullt av spennende turmuligheter. Dersom man ønsker andre type aktiviteter kan du f.eks. ta turen til Bø Sommarland - et fantastisk badeland for store og små - ca en times kjøretur fra hytta.

Det er ikke mangel på aktiviteter i vinterhalvåret heller. Fra hytta er det ca 600-700 meter til oppkjørt skiløype ved Nystulvatn og ca 6,5 km til Gavlesjå løypenett hvor man får tilgang til løypene på Lifjell. Til Grønkjær Skisenter (langrennsanlegg) er det ca 30 min å kjøre - et stort og flott langrennsanlegg. Ønsker du litt mer fart og spenning med ski på beina kan du ta turen til Storeskar Skisenter på Notodden. Dette er et skianlegg som drives av frivillige ildsjeler i Snøgg Ski og gavmilde sponsorer - her tilbys et skianlegg med heis, gratis utlån av utstyr og kiosk. Ønsker du å oppsøke et skisenter med litt flere nedfarter med varierende vanskelighetsgrader kan du ta turen til Kongsberg Skisenter - et flott skisenter med 9 nedfarter med alt fra løyper til de minste til løyper for de litt mer erfarne - eller eventuelt alpinanlegget på Lifjell.

Det må også nevnes at det er under en times kjøretur til Gaustatoppen - et fjell som av mange blir omtalt som et av Norges vakreste fjell. Toppen av fjellet kan by på Sør-Norges videste utsikt og noen av høydepunktene som er verdt å nevne er: Gaustabanen som går inne i fjellet, skikjøring fra toppen og Gaustatoppen turisthytte hvor det det er mulig å kjøpe vafler og noe varmt og drikke.

Her får man en hytte hvor man kan holde seg i aktivitet hele året - enten man ønsker å starte turen med en liten biltur eller ta utgangspunkt direkte fra hytta.

En ca 25 minutters kjøretur fra hytta finner du Notodden by, en koselig by med et godt utvalg av diverse servicetilbud som bla. Tuven senteret med 26 diverse butikker, Vinmonopolet, dagligvarebutikker, spisesteder, Sykehuset Telemark og bensinstasjoner for å nevne noe. Verdt å nevne er også den etterhvert så legendariske Notodden bluesfestival.

Adkomst

Fra Notodden følger man E134 mot Hjartdal. Ta av til høyre inn på Ørvella vest og kjør under hovedveien og over Melås bru. Etter å ha passert broa tar man til høyre. Følg veien på sørsiden av elva et stykke til du får Gavlesjåvegen på venstre hånd - ta så av inn på denne. Dette er en bomveg hvor man kan betale med kort for å komme gjennom bommen. Følg veien til du får Sølvestjønnvegen på venstre hånd - ta så av inn på denne. Ta første avkjøring til venstre og du får straks hytta på høyre hånd.

Hytta er merket med "TIL SALGS" plakat fra BEST Eiendomsmegler. Det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se forøvrig vedlagt kart i salgsoppgaven og på nett.

Tomt

Tomten er registrert som et punktfeste.

Bortfester: Hans Jørgen Aase

Festetid: 80 år regnet fra 10.06.2012

Festeavgift: Festeavgiften er i dag kr 2.000,-. Forfall: 12.07

Neste regulering: 2022. Regulering iht. konsumprisindeks.

Periode: 12.7-12.7

Bortfester opplyser at festeavgiften betales forskuddsvis.

Mulighet for innløsing av festetomten: Bortfester svarer nei på dette spørsmålet.Bortfester har ikke fylt ut punktene "Festeavgift:" og "Periode (fra dato til dato):" i informasjonsskrivet som ligger vedlagt salgsoppgaven. Han svarte følgende på de to spørsmålene i en mail til oss:
"Festeavgiften er idag kr 2000 og perioden grå fra 12.7-12.7 det enkelte år. Jeg fakturerer festeavgift årlig i juni/juli til alle hyttene.
Festeavgiften blir indeksregulert i 2022 etter ti års leietid."

Tomten er å anse som en naturtomt av naturlig vegetasjon på fjellgrunn - opparbeidet med plen.

Kopi av festeavtale og informasjonsskriv fra bortfester er vedlagt salgsoppgaven - vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i disse dokumentene.

Innhold

Fritidsbolig: Vindfang, stue/kjøkken, 3 soverom, hems, bad, badstue og toalettrom.

Anneks: Stue med peisovn og soverom med egen utgang/inngang.

Pumpehus som ikke er helt ferdigstilt.

Eierform

Selveier

Boligtype

Hytte

Byggeår

Byggeår Fritidsbolig og anneks: oppsatt mellom 2013-2016
Byggeår er hentet fra vedlagt tilstandsrapport.
Videre opplyser selger at pumpehuset ble påbegynt høst 2020.

Arealer (Bruksareal/Primærrom)

Bruttoareal (BTA) : 87 m²

Bruksareal (BRA) :74 m²

Primærrom (P-ROM) : 74 m²

P-rom fordeling : Takstmannen beskriver hyttas primærareal som: Vindfang, stue/kjøkken, 3 soverom, bad, toalettrom og badstue

Anneks: P-ROM 20 m², BRA 25 m²
Takstmannen beskriver anneksets primærareal som: Stue og soverom


Det er en liten hems over toalettrommet/badet som ikke har målbart areal. Hemsen har ett gulvareal på ca 3,6 m² som har sin bruksverdi.

Arealbeskrivelsene er ihht. NS 3940 og er hentet fra vedlagte rapport fra takstmann.

Antall soverom

4
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Det er 3 soverom i hytta og 1 soverom i annekset.

Standard

Takstmannen beskriver: "Fremstår ryddig og godt faglig utført. Dette gjelder både fritidsbolig og anneks. Det er stor terrasseplass ved inngang og mellom hytte og anneks, og i gavl ved stuedel og langside bak. Godt opparbeidet tomt. Lite å sette fingeren på faglig ved utførelsen av hytte og anneks."

Videre opplyser takstmann i sin rapport:
"Vesentlige endringer etter byggeår:
Det er ingen vesentlige endringer etter byggeår. Nåværende eier overtok fritidsboligen i 2014. Den var påbegynt i 2013. Så også annekset. Det som kan nevnes er at selger har borret etter vann helt inntil fritidsboligen og påbegynt ett pumpehus som står over brønnhullet. Inngang til pumpehus fra terrasse mellom fritidsbolig og anneks."

Se forøvrig vedlagt Eierskifterapport Fritidsbolig med anneks fra takstmann og egenerklæring fra selgeren.

Overflater

Med unntak av kjøkken, bad, badstue og toalettrom (disse rommene er beskrevet under) består hytta hovedsakelig av:

Fritidsbolig og anneks:
Gulv: Laminat
Vegger: Hvitmalt MDF
Himling: Hvitmalt MDF

TV/Internett

Nåværende eier bruker i dag trådløst mobilt bredbånd (følger ikke med på handelen) til både internett og TV.
Det står en RiksTV antenne på taket - denne er per i dag ikke i bruk.

Kjøkken

Lyst og fint kjøkken sosialt plassert i en åpen løsning mot stuen. Kjøkkenet har laminat på gulv og hvitmalt MDF på vegger og i himling. Kjøkkenet er utstyrt med gasskomfyr og gasskjøleskap med fryser. NB det er ikke tilkoblet vann til kjøkkenkrana.

Hvitevarer

Gasskomfyr og gasskjøleskap med fryser følger med på handelen.

Bad/Vaskerom/WC

Badet har flis på gulv, våtromsplater på vegger og hvitmalt MDF i himling. Baderommet er utstyrt med servant i innredning og dusjkabinett. Det er varmekabler i gulvet klart til når det eventuelt legges inn strøm. NB Det er ikke koblet vann til verken dusjkabinettet eller servanten.

Badstue har badstuepanel av Lind, skjult spikring. Badstuebenker av Lind. Badstueovn følger med på handelen, men den er ikke montert. Lampe er ikke montert.

Toalettrommet har flis på gulv, våtromsplater på vegger og hvitmalt MDF i himling. Rommet er utstyrt med snurredass med 4 brennkammer. Det er varmekabler i gulvet klart til når det eventuelt legges inn strøm.

Tilbehør

Selger kan være interessert i å selge noe løsøre og møbler - dette må isåfall avtales

Byggemåte

Antatt:

Fritidsboligen er fundamentert med betongpilarer og betongblokker fra Systemblokk direkte på fjell. Bjelkelag av tre med stubbeloft, isolert med 300 mm mineralull.Opplegg på jerndragere. Bindingsverk av tre, isolert med 250 mm mineralull, ytterkledning av fjøs/låvekledning. Saltak av sperretak. Lufting mellom sperrer med raftepapp, taktro av tre med papp, sløyfer og lekter, tekket med trebord, takrenner av tre, nedløp av stål.

Anneks er bygget på samme måte som hytte, men noe mindre isolasjon i gulv og tak.

Opplysningene er hentet fra vedlagt eierskifterapport og er ikke sjekket av megler.

Oppvarming

Det er montert peisovn i hytta og annekset.

Garasje/Parkering

Det er parkeringsmuligheter på utsiden av hytta.

Det foreligger en avtale om varig bruksrett med vedlikeholdsplikt av veg i Sølvestjønn hyttefelt sålenge festekontrakten løper. Avtalen ligger vedlagt salgsoppgaven. I avtalen står det at det er opparbeidet 2 parkeringsplasser pr hytte.

Energimerke

Energimerke karakter :  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Den komplette energiattest fås ved henvendelse megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema, vedlagt salgsoppgaven, før kjøpetilbud avgis.

Folkebadet.no