Sudbøvegen 383 - Best Eiendomsmegler

Sudbøvegen 383, 3844 Åmotsdal

Prisantydning790 000,-
Primærrom68 m2
BoligtypeHytte
EieformSelveier
Soverom2

Ligningsverdi

143 701,-

Type

Hytte

Eieform

Selveier

Ligningsverdi

143701

Primærrom

68 m2

Bruksareal

82 m2

Bruttoareal

96 m2

Byggeår

1945

Gårdsnummer

137

Bruksnummer

7

Energimerking

G

790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
9 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
19 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 790 000,-))
--------------------------------------------------------
30 992,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
820 992,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Se komplett salgsoppgave Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Beliggenhet

Denne sjarmerende fritidseiendommen ligger idyllisk til i naturskjønne Åmotsdal i Seljord kommune. Fritidsboligen med sin usjenerte tomt ligger ca. 816 moh omringet av flott natur. Området består av praktfullt turterreng året rundt.

Fra hytta kan du gå til nærmeste topp Rindenuten som ligger ca. 915 moh, her har du flott utsikt mot bla. Skorve, Øverbø og Selstadgrendi. Ønsker du en litt lengre og tøffere tur bør du ta turen til Brattefjell, Seljord kommunes høyeste punkt, toppen ligger ca. 1540 moh - her har du utsikt i alle retninger med Gaustatoppen i nord og Møsvatn i vest. Ellers har område mange fine turer å by på.

Sudbøvegen hytteforening opplyser på sin hjemmeside at det om vinteren blir kjørt opp to skiløyper i område, ca. 2-4 km fra hytta: rundløype Fyrileiv på 4 km og rundløype Bjåen på 5 km. Ønsker du en lengre skitur kjører Kvambekk Angre Løypelag en rundløype på ca. 27 km i variert skog og fjellterreng i området Kvambekk/Angre/Lognvik, en ca. 15-20 minutters kjøretur fra hytta. Sommerstid har foreningen ved dugnad opparbeidet flere flotte stier - her er du omringet av muligheter for fotturer i forskjellig type terreng.

I sentrum i Åmotsdal finner du Berge Skileik - dette er en liten slalåmbakke med tautrekk. De har varmestue med peis, toalett og en liten kiosk. Bakken er åpen hver helg gjennom sesongen om været tillater det - dette er en fin opparbeidet alpinbakke for både barn og voksne.

En ca. 35 minutters kjøretur fra hytta finner du Rauland, ei koselig fjellbygd i Vinje kommune. Det sies at Rauland er Telemarks største skidestinasjon med et godt tilbud til både langrenns- og alpintentusiaster. Her blir det kjørt opp 150 kilometer med langrennsløyper i variert terreng og flott høyfjellsnatur. Ønsker du litt fart og spenning med ski på beina kan du ta turen innom Rauland Skisenter eller Raulandsfjell. Rauland Skisenter avdeling Tiur/Holtardalen og Vierli er et stort og flott skisenter med tilsammen 39 løyper med alt fra løyper til de minste til løyper for de erfarne. Raulandsfjell har 8 løyper hvor de fleste er for de erfarne, her får en testet sine grenser.

Eiendommen ligger ca. 30 km fra Seljord sentrum med diverse servicetilbud som bla. butikker, veterinærkontor, hotell, bank, bensinstasjon og Seljord Camping. I Seljord arrangeres også Dyrskun - Norges største handels- og landbruksmesse, en flott arrangement for både barn og voksne.

Til nærmeste dagligvarebutikk - som ligger i Åmotsdal - er det ca. 10 min kjøring.

Adkomst

Fra Seljord: Følg Flatdalsvegen, ta til venstre inn på Åmotsdalsvegen i svingen ved Nutheim Gjestegiveri og følg denne i ca. 15 km til du får avkjøringen til Sudbøvegen på høyre side. Følg Sudbøvegen til du kommer til et kryss, ta til venstre i krysset og følg vegen i ca. 3 km. Rett etter den krappe svingen får du en innkjørsel til høyre, inn her ligger hytta som nr. 3.

Hytta er merket med "TIL SALGS" plakat fra BEST Eiendomsmegler. Det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se forøvrig vedlagt kart i salgsoppgaven og på nett.

Tomt

Eiet tomt 1099 m²
Seljord kommune oppgir beregnet areal.

Hytta har en frittstående utedo, denne er ikke inntegnet på kartet vi har fått fra kommunen, det vil si at vi ikke vet om den står innenfor tomtegrensen, men selger opplyser at den står på innsiden av tomta.

Opparbeidet naturtomt.

Innhold

Kjeller: Trapperom, 2 soverom og bad.

1 etasje: Stue, kjøkken og hems.

Oppbevaringsrom under terrasse med dør. Gulvet er ikke skutt ut her inne så det er også noe fjell her.

Frittstående utedo.

Påbegynt laftebygg.

Eierform

Selveier

Boligtype

Hytte

Byggeår

1945
Byggeåret er hentet fra vedlagt tilstandsrapport.

Arealer (Bruksareal/Primærrom)

Bruttoareal (BTA) : 96 m²
Bruksareal (BRA) :82 m²
Bruksareal pr. etasje : Kjeller: 45 m², 1. etg.: 37 m²
Primærrom (P-ROM) : 68 m²
P-rom fordeling : Takstmannen beskriver hyttas primærareal som: Kjeller 31 m²: Trapperom, 2 soverom, bad - 1 etg 37 m²: Stue, kjøkken, gang/trapperom

Frittstående utedo: P-rom/BRA: 1 m²

Hems med et gulvareal på ca. 8 m². Det er ikke målbart areal for BRA. Høyeste under mønsås er 107 cm.

Arealbeskrivelsene er ihht. NS 3940 og er hentet fra vedlagte rapport fra takstmann.

Antall soverom

2
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Opprinnelig laftet i 1945. Noen usikre årstall på endringene som er oppgitt av selger. Nåværende eier, kjøpte hytta i 1985. Endringer:
-Ny Lecapipe fra kjeller og over tak i 1989.
-Utedo bygget i 1990.
-Kjeller utgravd og støpt gulv i 1987.
-Bygget to soverom og gang i kjeller 1987.
-Baderom bygget i 2000.
-Vinduer i kjeller og kjellerdør fra ca. 2000.
-Isolert vannledning ført fra brønn til hytte i 1999. Luftekran på myra.
-Taktekking med underlagspapp, shingel og takrenner i 2007.
-Støpt uteplatting med bruddskifer i 2003.
-Solcellepanel i 2010.
-Ledlys innvendig 2010. Strøm. eller er strømaggregat.
-Isolert 100 mm i yttertak og i etasjeskiller.

Se forøvrig vedlagt tilstandsrapport bolig fra takstmann og egenerklæring fra selgeren.

Overflater

Med unntak av kjøkken og bad (disse rommene er beskrevet under) består hytta hovedsakelig av:

Gulv: lakkert furugulv
Vegger: tømmer, panel
Himling: panel

TV/Internett

Nåværende eier har hentet TV signaler ved hjelp av parabol - når det gjelder internett har selger benyttet 4G nettet som hun opplyser fungerer bra på eiendommen. Det står en Telenor mast på Rindenuten forteller selger.
Selger tar med seg tv-dekoder.

Kjøkken

Sjarmerende hyttekjøkken plassert i en egen sone med tilgang fra stue. Kjøkkenet har tregulv og panel på vegger og i himlingen. Kjøkkenet har plassbygd kjøkkeninnredning og er utstyrt med komfyr, kjøleskap (begge med propan som energikilde) og vedkomfyr.

Hvitevarer

Kjøleskap og komfyr følger med på handelen.

Bad/Vaskerom/WC

Badet ligger i kjelleretasjen i tilknytning til soverommene. Baderommet har betonggulv og malt panel på vegger og i himling. Badet er utstyrt med heldekkende servant med skap over og under, dusjkabinett med elektrisk pumpe og dobøtte (selger opplyser at denne kun er blitt brukt på natta om vinteren ellers er det utedoen som har blitt benyttet).

Tilbehør

Alt av løsøre og møbler på eiendommen og i hytta følger med på handelen. Som en sikkerhetsventil forbeholder allikevel selger seg retten til å ta med enkelte ting - dersom hun har glemt noe av affeksjonsverdi.

Byggemåte

Antatt: Fundament av plasstøpt betongsåle. Gulv på grunn av plasstøpt betonggulv, isolert men ikke oppgitt hvor mye.(antar 50 mm).
Kjellervegger av plasstøpt betong, innredet innvendig med unntak av bod. Usikkert hvor mye som er isolert.(antar 100 mm). Etasjeskiller av trebjelkelag, isolert 100 mm. Yttervegger av laftet tømmer. Rot/topp. Ubehandlet innvendig. Malt utvendig. Saltak av åser med taktro av tre, tekket med papp/shingel. Det er isolert 100 i taket ved renovering.
Utedo med pulttak, kledd med tømmermannskledning utvendig og malt panel innvendig.

Opplysningene er hentet fra vedlagt tilstandsrapport og er ikke sjekket av megler.

Oppvarming

Det er montert vedovn i stue og kjeller. På kjøkkenet står det en gammel Ulabrand vedkomfyr - selger opplyser at denne er i tipp topp stand og at de har bakt brød i den. De har også brukt den som varmekilde ved 20-25 minus grader.

Garasje/Parkering

Selger opplyser at de på vinterstid parkerer ved veien ved innkjøringen til hyttefeltet - her blir det brøytet en ekstra sving som blir brukt som parkeringslomme.
På sommerstid er det parkering ved veien eller litt lenger inn på hyttefeltet, her er det plass til 3 biler til venstre for den første hytta du får på høyre side.

Vi har markert ca. på kartet hvor en kan parkere på vinteren og på sommeren, bilde ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Energimerke

Energimerke karakter :  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Den komplette energiattest fås ved henvendelse megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema, vedlagt salgsoppgaven, før kjøpetilbud avgis.

Folkebadet.no