Friervegen 45 - Best Eiendomsmegler

Friervegen 45, 3940 Porsgrunn

Prisantydning8 900 000,-
Primærrom203 m2
BoligtypeLandbrukseiendom
EieformSelveier
Soverom4

Ligningsverdi

629 800,-

Type

Landbrukseiendom

Eieform

Selveier

Ligningsverdi

629800

Primærrom

203 m2

Bruksareal

247 m2

Bruttoareal

265 m2

Byggeår

1937

Gårdsnummer

70

Bruksnummer

3

Energimerking

G

8 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
222 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 900 000,-))
5 000,- (Konsesjonsgebyr-Grenland landbrukskontor)
9 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
--------------------------------------------------------
238 742,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 138 742,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Se komplett salgsoppgave Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Beliggenhet

Stor heste-eiendom  med potensiale for utvikling av deler til boliger! Sentralt beliggende, med nærhet til etablerte boområder på Heistad, gangavstand til Heistad sentrum, og med nærhet til naturområder. Det er lettvindt adkomst til E18 og Heistad bydelssenter har blant annet bensinstasjon, daglivare, kafe, skoler, barnehage med mer.

Eiendommen består av 2 bruksnummer og flere teiger. Området rundt ved tunet består av nabogårder, bolighus og noe industri.
Den sentrale beliggenheten på Eidangerhalvøya og nærheten til Eidangerfjorden gjør plassen særdeles attraktiv.

Adkomst

Fra E18 Ta avkjøring 50/51 Brevik/Heistad, følg veien mot Heistad, ta første til venstre, deretter neste til høyre, gården ligger da på venstre hånd med innkjøring rett nedenfor. Eiendommen er merket med Til salgs skilt fra Best Eiendomsmegler.

Tomt

Eiet tomt 241000 m²

Flott gårdsbruk, tilrettelagt for hestehold med stallbokser, paddocker, ridebane og ridehall.
Tunet rundt våningshuset er opparbeidet og beplantet med plen, busker trær og gruset adkomst. Tun rundt ved stall, ridebane, ridehall og låve er gruset.

Det er separate adkomster til ride-del og våningshus.

Kommuneplanens arealdel åpner for boligbygging på del av Frierv. 45. Det er igangsatt arbeid med regulering av område rundt tunet på gården. Børve Borchsenius Arkitekter AS har vært engasjert av selger for å legge til rette for boligbygging. De mener eiendommen har kvaliteter som egner seg meget godt for oppføring av småskala boligbebyggelse. De har også utarbeidet konseptvurderinger/skisseutkast, som viser utbygging med ca. 25 nye boenheter i konsentrert småhusbebyggelse - på en begrenset del (området ved havner og dagens bebyggelse). Kopi av notat, skisser m.m. ligger vedlagt salgsoppgaven.

Eiendommen består av to forskjellige gårds- og bruksnummer - opprinnelig 2 gårder, som nå hører sammen i landbruksmessig forstand.
Totalt er det 7 teiger, hvorav teig nr 2 Gbnr 70/3 er under fradeling og ikke følger med på handelen.

Arealet er fordelt på følgende måte på de forskjellige teiger:
Gbnr-70/3 Teig 1 av 5: 1,1 da skog, 1,1 da totalt. Teigen ligger på vestside av E18
Gbnr-70/3 Teig 2 av 5: MEDFØLGER IKKE - UNDER FRADELING
Gbnr-70/3 Teig 3 av 5: 14,7 da skog, 0,5 da bebygd, samf. vann, 15,2 da totalt. Teigen ligger på østside av E18, sør for rundkjøring.
Gbnr-70/3 Teig 4 av 5: 6,8 da jord, 110,2 da skog, 2,1 da annet markslag, 0,5 da bebygd, samf., vann, totalt 119,6 da. Teig på sørside av Heistaddalen
Gbnr-70/3 Teig 5 av 5: 0,1 da jord, 9,5 da skog, 0,1 da annet markslag, 13,5 da bebygd, samf. vann, 23,2 da totalt Hovedteig med tun, bygninger, paddocker og utbyggingspotensiale.
Gbnr-74/1 Teig 1 av 2: 4,4 da skog, 1,6 da bebygd, samf. vann, 6,0 da totalt. Tun med eldre låve og kondemnabelt hus i Bakkevegen
Gbnr-74/1 Teig 2 av 2: 75,4 da skog, 1,3 da annet markslag, 76,7 da totalt. Skogteig syd for Bakkevegen.
Sum alle minus   nr 2: 6,9 da jord, 215,3 da skog, 3,5 da annet markslag, 16,1 da bebygd, samf. vann, 241,8 da totalt

Det foreligger ikke skogbruksplan. Selger kan fortelle at det er tatt ut noe skog i årenes løp, hvor det etter hogst har blitt plantet. Det er ikke drevet aktivt skogpleie og rydding de siste år.
Det er godt med gruveganger under bakken og Norsk Hydro Produksjon AS har i snart et århundre tatt ut kalkstein fra området. Det er således flere innløp, eldre heis, taubane(revet), adkomster m.m. hvor Norsk Hydro er rettighetshaver. P.t. har gården leieinntekt på ca kr 4.000,-/år.

Innhold

Våningshus
1 etasje: Hall, wc, flislagt bad, stue med peisovn, spisestue med utgang terrasse, kjøkken med spiseplass, soverom/kontor.
2 etasje: Gang med luke til loft og utgang til solrik terrasse, bad, flislagt med varmekabler i gulv,  gangareal, 3 soverom- ett med utgang overbygget terrasse.
Kjeller: Gang, teknisk rom, hobbyrom/verksted, bryggerkjeller med eldre bakeovn, gang med utgang til hage, bad/vaskerom og boder.

Driftsbygning
Oppført ca 1935, oppgradert opp gjennom årene, spesielt fra rideskolestart tilbake på 70-tallet. Det er vann og strøm i bygget.
Tidligere møkkakjeller, benyttes idag til lagring (denne er ikke tørr). Det er støpt dekke i hovedetasje, dekket bør ettergås og eventuelt rehabiliteres ved bruk til dyrehold eller tyngre lagring/bruk. 1 etasjen er hovedsakelig innredet med stallbokser, 17 stk. Det er en mellometasje som har vært benyttet til lagring og løe/loft som også har vært benyttet til høy og lagring for øvrig.
Det er i tillegg 5 utebokser for hest under låvebru.

Stall
Oppført ca 1990 med 4 bokser på støpt plate. Det er vann og strøm i bygget.

Plasthall fra 1978- duk skiftet i 2000. Det er etablert porter i begge ender og tribuneanlegg i nordøstre del. Nytt dekke ble lagt i 2009 - omtalt i PD som "det beste banedekket som er å få".

Eierform

Selveier

Boligtype

Landbrukseiendom

Byggeår

1937

Arealer (Bruksareal/Primærrom)

Våningshus
Bruttoareal (BTA) : 265 m²
Bruksareal (BRA) :247 m²
Bruksareal pr. etasje : U. etg.: 62 m², 1. etg.: 108 m², 2. etg.:77 m²
Primærrom (P-ROM) : 203 m²
P-rom fordeling : 1 etg.: 105 kvm, hall, toalett, trapperom, bad/vaskerom, kontor/soverom, stue, spisestue og kjøkken. 2 etg.: 73 kvm, Gang, trapperom, gang, 3 soverom, bad. U etg.: 25 kvm, Bad/vaskerom, gang.

Låve/Driftsbygning Bruttoareal (BTA): 430 m², herunder 1 etg.: 320 m² og 2 etg.: 110 m²

Stall Bruttoareal (BTA): 55 m²

Plasthall Bruttoareal (BTA): 1200 m²

Våningshus gr. flate ca 120 m² og låve grunnflate ca 80 m² i Bakkevegen 33 er begge kondemnable og ikke arealmålt eller besiktiget av takstmann.

Arealbeskrivelsene er ihht. NS 3940 og er hentet fra vedlagte rapport fra takstmann.

Antall soverom

4
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Våningshuset  fremstår solid bygget og generelt godt vedlikeholdt. Det er vesentlig oppgradert i 2005. Grunnmur av betong med sparestein. Drenering fra byggeår. Vinduer i all hovedsak med isolerglass glass fra 2005. Yttervegg av reisverk med utvendig stående panelkledning. Mansardtak med ark, tekket med stålplater. 3 bad med flis på gulv og vegg. Toalett med flis på gulv og vegg. Kjøkkeninnredning med heltre eike fronter og benkplate med integrerte hvitevarer. Strømskap med nyere automatsikringer, ulik alder på ledningsnett. VVS og vannbåren varmeanlegg med gasstank.
Selger opplyser at han oppgraderte for over 2 millioner tilbake i 2005, herunder anlegg for vannbåren varme i 1 etasjen, oppgradering av el. anlegg med automatsikringer, nye bad og nytt kjøkken.

Bygningsmassen utover våningshuset er av eldre dato og selges som oppussingsprosjekter.

Overflater

Gulv: Flis, tregulv, malt mur.
Vegger: Panel, malt panel, flis, malt mur.
Himling: Panel, malt panel, malte panelplater,

TV/Internett

Selger har TV signaler via Parabol.
Internett via mobilt bredbånd.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra Øyfjell treindustri, satt inn 2005, med heltre eike fronter og benkeplate. Flis på vegg under overskap. Stålbenkbeslag, integrert komfyr, gasstopp, oppvask og microovn. Opplegg og plass til kjøleskap. Mekanisk avtrekkshette er forskriftsmessig montert til innredningen og etablert over gasstopp. Avtrekk til yttervegg.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer medfølger: Komfyr, gassplatetopp, microovn og oppvaskmaskin.

Bad/Vaskerom/WC

Toalettrom, 1 etasje,  fra 1999 med flis på gulv og vegg. WC og servantskap. Avtrekksvifte.

Bad, 1 etasje, fra 1999 med flis på gulv og vegg, plater i himling med downlights. Innredet med servantskap med speil/lys, wc og dusjnisje med glassdører. Avtrekksvifte for ventilering av rommet. Oppvarmes med varme i gulv

Bad, 2 etasje fra 2005 med flis på gulv og vegg, panel i himling med downlights. Innredet med servantskap med speil/lys, wc og dusjkabinett. Avtrekksvifte for ventilering av rommet. Oppvarmes med varme i gulv.

Bad/vaskerom, underetasje, fra ca 2005 med flis på gulv og flis/panel på vegg, panel i himling. Innredet med servant med speil/lys og badekar. Opplegg og plass til vaskemaskin. Avtrekksvifte for ventilering av rommet. Oppvarmes med varme i gulv.

Tilbehør

Faste garderobeskap medfølger.

Byggemåte

Våningshuset er over 2 etasjer + kjeller. Oppført i trekonstruksjon over tykk betongmur med sparestein. Tilbygg av ringmur med støpt plate.

Oppvarming

Peisovn i stue. Elektrisk oppvarming med varmekabler på baderom og panelovner/løse ovner i enkelte rom. Forøvrig oppvarming via vannbåren varme, med propan som energikilde (utvendig nedgravd tank på 3 kubikkmeter i hagen).

Garasje/Parkering

Det er potensiale for garasje/parkering i driftsbygning. Forøvrig er det svært godt med parkering på eget tun.

Energimerke

Energimerke karakter :  Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Den komplette energiattest fås ved henvendelse megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Boligselgerforsikringen gjelder "boligdelen" av eiendommen, dvs. hovedsakelig våningshuset.
Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema, vedlagt salgsoppgaven, før kjøpetilbud avgis.
Øvrig bygningsmasse er ikke boligselgerforsikret og selges som oppgraderings-/oppussingsprosjekter.

Folkebadet.no